Translate

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Etwinning project στην Κρητική Διατροφή








Η  Γ ΄τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού με υπεύθυνες δασκάλες τις κυρίες Μαρία Μελεσσανάκη και Μαρία Γάσπαρη, φέτος συμμετέχει στο Εθνικό πρόγραμμα του Etwinning με θέμα την Κρητική διατροφή.  Υπενθυμίζεται πως η κυρία Γάσπαρη είναι και διατροφολόγος και στηρίζει το πρόγραμμα και από επιστημονικής πλευράς.
Συνεργάτες μας το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ατσιπόπουλου στο Ρέθυμνο με υπεύθυνες δασκάλες τις κυρίες Μαρίνα Δαφνομίλη και Ολυμπία Κασαπίδου.
Οι δράσεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα ξεκινήσουν στις 24/10/2014, παγκόσμια ημέρα παχυσαρκίας, με μια ηλεκτρονική συνάντηση των 2 σχολείων μέσω skype.  Οι μαθητές από το Ατσιπόπουλο ετοιμάζουν ένα τραγούδι σχετικό με την διατροφή για να μας το τραγουδήσουν  Ενώ οι μαθητές της Αλικαρνασσού θα απαντήσουν με λίμερικ μαντινάδες και παροιμίες.






Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος για πρώτη φορά το Etwinning επιτρέπει συνεργασίες και σχολείων από τις ίδιες χώρες τα οποία εργάζονται πάνω σ ένα κοινό project  με κοινές δράσεις και βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία προκειμένου να παρουσιάσουν οι μαθητές του ενός σχολείου τις δράσεις τους στους μαθητές του άλλου σχολείου. Τα παιδιά της γ τάξης δεν έχουν μεγάλη εξοικείωση με την αγγλική γλώσσα κι έτσι ένα ευρωπαϊκό έργο Etwinning φέτος δεν ήταν εφικτό να εκπονηθεί. Έτσι βρήκαμε πολύ βολική την συνεργασία με σχολείο της Ελλάδας.



Νέες δράσεις προκύπτουν  συνεχώς και από τα 2  σχολεία,  αφού οι μαθητές μας καθημερινά μας δίνουν κι άλλες ιδέες!


Το πρόγραμμα των δράσεων αναρτάται κάθε φορά  στην πλατφόρμα του  twinspace και επιβλέπεται από την Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου