Translate

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Χριστούγεννα ήρθαν πάλι!

Το παζάρι στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού είναι πια θεσμός. 
Κάθε χρόνο, είναι για μας μια ευκαιρία να αλλάξουμε την καθημερινότητα μας  να διδάξουμε αλλά και να διδαχτούμε μ έναν διαφορετικό τρόπο. 
Από την Α΄έως και την ΣΤ΄ τάξη, όλη την τελευταία βδομάδα δάσκαλοι και μαθητές εκφραζόμαστε μέσω πανέμορφων κατασκευών  και  νοστιμότατων γλυκισμάτων, δίνοντας μια άλλη χροιά στην καθημερινότητα μας. Τα παιδιά με το ίδιο κέφι εμπλέκουν και τους γονείς τους  στην διαδικασία, οι οποίοι με χαρά ακολουθούν συμμετέχοντας ενεργά. 
Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή αγάπης και χαράς! Δυο ανεκτίμητων αξιών, που δεν πρέπει να μένουν στις λέξεις. Πρέπει να παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από την  αλληλεγγύη και την εν συναίσθηση.  Δυο άλλες αξίες που σίγουρα είναι αναγκαίες για όλους μας. 
Ένιωσα περηφάνια για τον μαθητή μου που σήμερα μου εμπιστεύτηκε, πως  ένας φίλος του τον αποκάλεσε  κορόιδο  που προσπαθεί να βοηθήσει στο παζάρι του σχολείου, φτιάχνοντας με την μητέρα του υπέροχα πράγματα εδώ και αρκετό καιρό, για να πουληθούν ώστε τα χρήματα που θα βγουν, να δοθούν σε ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.  Του απάντησε λοιπόν  πως αυτό που κάνουμε είναι πολύ σοβαρό και πως θα έπρεπε να νιώθει άσχημα που κοροϊδεύει και που τώρα τις γιορτές σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και όχι τους συνανθρώπους μας. 
 
Δεν έχει σημασία αν κάποιος συμμετέχει πολύ ή λίγο στην διαδικασία του παζαριού μας. Σημασία έχει η προσπάθεια και η διάθεση για προσφορά. 
Αύριο το πρωί στις 9.00 θα είναι όλα έτοιμα εκεί στο εσωτερικό αίθριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού! Σας περιμένουμε! 

Πάρτε μια ιδέα! 


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου